MENÜ

                           Hajhosszabbítás:

 

 

 

 

Hőillesztés:

 

A hőillesztés a jelenleg ez az egyik legmodernebb hajhosszabbítási technika.
A saját hajból leválasztott apró tincsekhez rögzítjük a póthajat egyenként, keratin alapanyagú illesztő anyaggal (a keratin a hajunk és körmünk fő építőanyaga). Mivel a tincsek elkülönülnek egymástól, nagyon természetes látványt és könnyed érzést nyújt. A hőillesztés precíz munkát igényel, ezért bízzuk magunkat gyakorlott szakemberre!

Előnye: -  teljesen észrevétlen, szinte minden frizura viseléséhez alkalmas.

 

Hajvásárlás jó tanácsok
A póthaj kezelése:

 

A póthaj sokkal több törődést igényel, mint a saját hajunk. Legyen az a legjobb európai, vagy indiai haj. A póthaj nem kapja meg a hajhagymákon keresztül a táplálást, ezért fokozottan kell a hiányt pótolnunk! Gyakran csak annyi a jó tanács, hogy "balzsamozd be mosás után". S mivel ez terjedt el, így néhány fórumon azzal lehet találkozni, hogy a póthajat viselő nők alapvetően semmit nem tudnak arról, hogy mivel kellene kezelni a hajat, és olyan általános szereket javasolgatnak egymásnak, ami egyáltalán nem a póthajakra lett kifejlesztve - a póthaj ugyanis már élettelen !

Kezdjük azzal, hogy a póthaj mindennapos ápolást igényel. Naponta legalább 30 percet kötelező foglalkozni vele. Reggel és este ki kell fésülni. Ha elmulasztod az alapos, lágy kifésülést, pár nap alatt "berasztásodik". Kifésüléshez speciális puha sörtéjű kefét kell alkalmazni, amelynek egyik szála rövidebb, másik hosszabb. Az illesztési pontokat tilos vasalni, és közvetlenül szárítani. A vasalásnál, és hajmosásnál csak közepes, vagy gyenge hőértéket használjunk. Javasolt mosni 4 naponként, de ne mossuk naponta, mivel az kiszárítja. Néhány samponban olyan összetevők vannak, amik oldják a keratinos hőillesztést (pld. alkohol, gyümölcssav). Nézzük meg a sampon összetevőit vásárlás előtt ! A hajat mindig hátrahajtott fejjel mossuk, ujjainkkal kifésülő mozdulatokkal, ne dörzsölve, kócolva. A haj kibontását speciális hajkefével mosás előtt, száraz állapotban végezzük. Mosás után törölközővel nyomkodva (nem dörzsölve) a hajat, távolítsuk el a felesleges vízmennyiséget. A hajszálak nedves állapotban a legsérülékenyebbek, ezért ilyenkor ne fésüljük. Mosás után ajánlatos 20-30 percre alaposan bebalzsamozni, olyan termékkel, ami proteint tartalmaz.

A haj szárításakor, ha lehet kerüljük el a hajszárítót, ha muszáj használni, akkor csak langyosan. Szárítás előtt hagyjuk kipárologni egy részét a víznek ! Tilos alkohol és gyümölcssav tartalmú kondicionálót használni. Ne szárítsuk forró levegővel a hajat a gyors elintézés érdekében. Lehetőleg hagyjuk megszáradni a hajat magától, ez a legjobb, amit tehetünk vele. Szárítás után alapos, gyengéd kifésülés ajánlott. Tépkedni tilos. A hajnak különösen jót tesz a kókusz- és az oliva olaj. Használjunk minél több speciális ápolószert váltakozva, és foglalkozzunk a hajunkkal naponta legalább 2x15 percet. Az ápolószerek közül kizárólag a proteines termékeket szabad használni, a gyümölcssavast, alkohol tartalmút nem ajánljuk.

Éjszakára nagyon fontos kifésülni a hajat. Alvási szokásaink is befolyásolják a reggelre kialakult hajszerkezetet. Nem ajánlott nedves hajjal lefeküdni. éjszakára mindenképpen ajánlatos lazán összefonni, vagy lófarokba összefogni a hajat, de sohasem "befőttes" gumival, hanem valamilyen rugalmas állagú, de szövet burkolatú termékkel. Strandon, uszodában, tengerben, és fürdésnél óvjuk a hajat a sós víztől és a klórtól, mivel ezek nagyon erősen károsítják a saját és a póthaj szerkezetét. A sós tengervíz hamar szárazzá és töredezetté teszi a póthajat ezért még akkor sem ajánljuk az ezzel való érintkezést, ha utána azonnal kiöblítjük. Szoláriumozásnál fedjük el a hajunkat pld. törölközővel. Napozás csak kíméletesen. A szauna különösen szárító hatását úgy kerülhetjük el, hogy egy nedves törülközőt a fej köré tekerünk a hajat teljesen betakarva. A dauer és a festés roncsolja a haj szerkezetét, ezért megrövidíti a póthaj élettartamát.

Akinek nincs ideje, türelme a napi rendszeres plusz karbantartáshoz, vagy azt gondolta eddig, hogy a póthaj kezelése néhány plusz perc a napjából, semmiképp nem javasoljuk a hajhosszabbítást !
Ha a fenti jó tanácsokat betartjuk, akkor a nálunk kapható I. osztályú, kiváló minőségű póthajak sokáig szép látványt és természetes hatást nyújtanak.

 

 

 


 
 
 

 

Asztali nézet